İstanbul’da elektronik eşyaları en ucuza satın alabileceğiniz yer olan Doğubank, yerli ve yabancı turistlerin alışveriş yapmak için gittikleri yerdir.

Genelde yurtdışından ucuza getirilip satılan malların bulunduğu mekanda garantisi olmayan ürünlere rastlamak mümkündür. Piyasadaki orijinal üründen sadece garanti özelliği farkı olan ürünleri yarı yarıya fiyatla alabileceğiniz yer olan Doğubank bu nedenle riske girmeyi sevenlerin tercih ettikleri yerdir. 

İstanbul’un Eminönü ilçesinin Sirkeci semtinde bulunan Doğubank İş Hanı’na gitmek için Bağcılar Kabataş arasında çalışan tramvayla Galata Köprüsü'nü geçtikten sonra Sirkeci Durağı’nda inerek Eminönü’nde doğru 50 metre yürümelisiniz. Eminönü’nden Yeni Camii yanındadaki caddeden Sirkeci’ye doğru Hamidiye Caddesi boyunca  yürüdüğünüzde karşınıza çıkacaktır. Sadece garantisiz elektronik eşyaların değil garantili ürünlerin de satıldığı yer olan Doğubank, kaçak ürünlerin cennetidir. 

İsminin elektronik ürün satışında ünlü olması sebebiyle birçok kişinin illegal olarak kullandığı Doğubank ismi, bu kelimeyi küçük yaşta işitenlere bir çeşit bankayı anımsatmaktadır. Buraya gidenlerin birçoğu piyasadaki fiyatlardan haberdar olmak için gitse de alışveriş yapacak olanların buraya giderken kazıklanma ihtimaline karşı dikkatli olması gerekmektedir.

Zira dükkan sahipleri kazıklamaya oldukça meyillidir. Sıkı pazarlıkla da alacağınız fiyatın çok altına da inebilirsiniz. Alış veriş yapılacak özellikle de teknolojik ürünlerin mekanı olan Doğubank, elektronik ürün almasanız da fikir edinmek için gitmeniz gereken yerlerden biridir.
Doğubank
19:33

Doğubank

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan İstiklal Caddesi Türkiye’nin ve Dünya’nın en önemli caddeleri arasından yer almaktadır.

Günde ortalama birçok Avrupa ülkesinin nüfusundan daha fazla yaklaşık 2 milyon kişinin geçtiği, yerli yabancı turistlerin İstanbul’a ilk adım attıklarında gezmek için tercih ettiği yerlerin başında gelmektedir. Yaklaşık 1.5 kilometrelik uzunlukta Taksim Meydanı ile Tünel arasını bağlayan İstiklal Caddesi İstanbul’un eğlence, alışveriş, sanat, eğitim, dini ve birçok alandaki en önemli mekanlara ev sahipliği yapmaktadır. 

Gösteri ve yürüyüş yapmak isteyenlerin de genellikle tercih ettiği yer olan İstiklal Caddesi her çeşit insanın yürüyüş yaptığı yer olmaktadır. Cadde araç trafiğine kapalıdır. Özel hal durumlarında çöp ve polis araçlarının geçişine izin verilmektedir. İstiklal Caddesi üzerinde 1990 yılından beridir günde 2500 kişi taşıyabilen nostaljik tramvay çalışmaktadır. Önceki zamanlarda bu tramvay atlı olarak çalışıyordu. 2005 yılından beridir İstiklal Caddesi üzerinde ağaç  bulunmamaktadır. 

Şehrin merkezinde bulunan İstiklal Caddesi’ne ulaşım oldukça kolaydır. Eğer Eminönü tarafından İstiklal Caddesi’ne gitmek istiyorsanız sizlere tavsiyem bu yolculuk sırasında Karaköy’den tünele girip Dünya’nın en eski ikinci metrosu özelliğine sahip olan Beyoğlu’na giden metroyu kullanınız.

Nostaljik bir atmosferi tatmak için herhangi bir yönde İstiklal Caddesi üzerinde çalışan tramvaya binmeniz de önerilir. Özellikle hafta sonlarında yaşanan kalabalıktan ötürü yürürken kimseyle temas etmeme olasılığınızın olmadığı yer olan İstiklal Caddesi birçok cafe, bar, restaurant, eğlence mekanlarının olduğu sokaklara atar damar özelliği göstererek insanları ulaştırmaktadır. Sabaha kadar ıssızlığa kavuşmamaktadır. 
Alışveriş için ekonomik yerlerin bulunduğu pasajlara sahip olan İstiklal Caddesi, birçok sokak çalgıcısına da özgürce müziklerini sergilemelerine imkan vermektedir. Birçok ırka sahip olan insanı aynı anda görebileceğiniz, bütün semavi dinlerin ibadet yerlerinin de üzerinde bulunduğu İstiklal Caddesi çok sesliliğin simgesi olmuş ve hakkını savunmak, sesini duyurmak isteyen kişilerin eylemlerini sergilediği yerdir. 

Yılbaşı kutlamaları için kesinlikle gidilmemesi gereken yer olan İstiklal Caddesi, eğer İstanbul’a ilk kez transit olarak geliyorsanız görmeniz gereken yerlerden biridir. İstanbul’da konaklayacaksanız eğer zaten buranın müdavimi olacağınız kesindir. Eğer şuan gitmeye vakit bulamıyorsanız yandaki resme tıklayarak İstiklal Caddesi'ni canlı olarak mobese kameralarından izleyebilirsiniz.
İstiklal Caddesi
21:17

İstiklal Caddesi

Türkiye’deki alışveriş merkezlerinin ilk temsilcilerinden biri olan Akmerkez, 1993 yılından beridir İstanbul’un Beşiktaş ilçesinin Levent semtinde alışveriş denince ilk akla gelen yerlerden biridir.


1995 ve 2003 yıllarında Avrupa’nın en iyi alışveriş merkezi ödülüne sahip olurken, 1996 ve 2003 yıllarında Dünya’nın en iyi alışveriş merkezi ödüllerine sahip oldu. Ayda yaklaşık 1.5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen Akmerkez, her ne kadar geçmiş yıllarda ödüller alsa da eski popülaritesini yitirmiştir. 

Bulunduğu çevre ve Etiler’e yakın olması sebebiyle olsa gerek genelde üst tabaka diye hitap edebileceğimiz kesim tarafından tercih edilmektedir. Toplu taşıma ulaşımı araçları bakımından kötü bir yerde diyebileceğimiz Akmerkez’e gitmek için sadece Zincirlikuyu metrobüs ve Beşiktaş yönünden geçen Fatih Sultan Mehmet Mahallesi ve Rumeli Hisar Üstü’ne giden otobüslere binebilirsiniz. Taksim’den kalkan 559C numralı otobüsle de Akmerkez’in önünde inebilirsiniz. 

Metroyla ise Levent durağında iip yaklaşık 15 dakika yürümeniz gerekmektedir. Özel araçlarıyla gitmek isteyenleri Akmerkez’in ücretli otoparkı beklemektedir. Sabah ve akşam saat 10 arasında açık olan Akmerkez’de birçok markanın mağazalarını bulabilirsiniz. 
İçerisinde sadece alışveriş yapacak yerler değil bowling ve benzeri oyunları oynayabileceğiniz eğlence yerleri de vardır.

Her hafta farklı bir etkinliğin düzenlendiği Akmerkez rahat alışveriş yapılabilecek bir ortama sahiptir. Eski popülerliği olmaması sebebiyle hafta içi günlerinde oldukça sakindir. Alışveriş yapılacak mekan olduğunu aldığı ödüllerle de kanıtlayan Akmerkez AVM’yi bu işinizi gerçekleştirmek için tercih edebilirsiniz.
Akmerkez
10:23

Akmerkez

İstanbul’da 7 yıllık çalışma sonrasında 1616 yılında yapımı tamamlanan Sultan Ahmet Camii, Ayasofya Camii’nin müzeye dönüştürülmesiyle İstanbul’daki merkez camii özelliğine kavuşmuştur.

Tarihi yarımada üzerinde Cihangir taraflarından görünen İstanbul Silüeti’nde önemli yer edinmiş, mavi renkli ağırlıklı çinilerle bezenmiş olduğundan yurtdışında Mavi Camii ( Blue Mosque ) olarak tanınan Sultanahmet Camii, İstanbul’daki en önemli tarihi yapılardan biridir. 6 minareli Sultan Ahmet Camii özellikle yabancı turistlerin İstanbul’a geldiklerinde ilk uğradıkları yerler arasındadır.

Külliyesinin sahip olduğu alan nedeniyle İstanbul’daki yapılar arasında en büyüğü olan Sultanahmet Camii, özel dini günlerde insanların ibadetlerini yapmak hınca hınç doldurduğu yerdir. Ramazan aylarında külliyesi ve yakındalarında birçok Ramazan eğlencesi yapılmaktadır. Sultanahmet Camii’ne gitmek için Bağcılar ve Kabataş arasında mekik dokuyan tramvaya binerek Sultanahmet durağında inip Güney tarafta bulunan Sultan Ahmet Camii’ye ulaşabilirsiniz.
Yakınlarında bulunan Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı gibi yapıların mesken tuttuğu yer olan Sultanahmet bölgesinin en önemli gidilmesi gereken yerlerinden olan Sultanahmet Camii, Osmanlı padişahı I. Ahmet tarafından Sedefkar Mehmet Ağa’ya yaptırılmıştır.

Yıllar geçse de İstanbul’da bu heybete ulaşabilecek camii yapılamamıştır. Yılların eskitmesi ve fotoğraf flaşları nedeniyle ismini aldığı mavi çinilerin sarı rengini alması sebebiyle genellikle ziyatreçiler Sultanahmet Camii’ne neden mavi camii denildiğini bilmez. Yanlış restorasyon da bu renk değişimine neden olmuştur. Sultan Ahmet Camii’nde hiçbir örümcek ağı gözlenmemektedir. Bunun nedeni avizelerde kullanılan deve kuşu yumurtasıdır. Camii içerisinde hat sanatının örnekleri Kuran’da geçen ayetlerle sergilenmiştir ve insanları büyülemektedir.

Türkiye’deki ilk 6 minareli camii olma özelliği taşıyan Sultanahmet Camii’nde bulunan 3 şerefeye sahip minarelerde 3 adet ayrı ayrı giriş kapısı bulunmaktadır. Bu kapılardan girildiğinde diğer yollarla karşılaşmadan şerefelere ulaşılmaktadır. Mimarisi ve süslemesiyle İstanbul’da önemli bir tarihi yapı olan Sultan Ahmet Camii gezilmesi gereken yerlerin başında gelmektedir.
Sultan Ahmet Camii
21:40

Sultan Ahmet Camii


İstanbul’un Avrupa Yakası’nda Sarıyer ilçesinde bulunan şirin bir koy olan Tarabya, eski Türk filmlerinde sıkça rol alan Tarabya Oteli’yle, restoranları ve tavernalarıyla meşhurdur.

Yat Limanı inşaatının 2012 Eylül ayında tamamlandığı yer, eskiden İstanbul’daki birçok yata ev sahipliği yapmaktaydı. Şu anki durumda yat sayılarında gözle görülür bir düşüş görülmektedir. Yat Limanı ve Tarabya Oteli yenilenmesiyle eskiden sahip olduğu popülerliğe kavuşacak olan Tarabya, günümüzde hala boğazın bir incisidir. 
Yeniköy ve Kireçburnu semtleri arasında yer alan İstinye Koyu’ndan daha küçük ve şirin olan bu güzel yer eskiden İstanbul gece eğlencesi mekanlarının en ünlülerine ev sahipliği yaptığı yerdi. Hatta Tarabya’da uşaklar Etiler’de yumuşaklar sözüyle Etiler’in en büyük rakibi olduğunu göstermiştir. Tarabya’ya gitmek için Beşiktaş, Zincirlikuyu ve yönünden geçen minibüslerini veya metroyu kullanıp Hacıosman durağında inerek 25A ve 25Y otobüslerini kullanabilirsiniz. 


Sahilindeki kötü kokular yapılan arıtma sayesinde tarih olan Tarabya’nın sahilinde yürüyebilir hatta yaz aylarında denize girebilirsiniz. Kalabalıktan yoksun sakinlik ve huzurun bulunabileceği yerde etkileyici manzarası ve doğasıyla boğaz havası alıp güzel bir geçirebilirsiniz. Birçok önemli yapıya ev sahipliği Tarabya, sahip olduğu Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve birçok ülkenin konsolosluklarıyla diplomasının de İstanbul’daki önemli yerlerindendir. Yapılan Tarabya Marine'yle ayrı bir havaya kavuşan Tarabya, yine cazibe merkezi olmuştur.

Sahilinde spor yapabileceğiniz, huzurlu bir gün geçirebileceğiniz yer olan Tarabya İstanbul’un en nadide yeri olma özelliğini yanı sıra doğal limanıyla gemilerinizin de gitmesi gereken yerleri arasındadır.
Tarabya
21:41

Tarabya


İstanbul’da Eminönü ve Karaköy semtlerini birbirine bağlayan Galata Köprüsü 6. Yüzyıldan Haliç üzerinde iki yakayı birleştirmiştir. Birçok kere yenilenen Galata Köprüsü günümüzdeki halini ve yerini 1994 yılında almıştır. Üzerinden arabaların tramvayın ve yayaların geçebildiği Galata Köprüsü amatör balık tutanların da tercih ettiği yerlerin  başında gelmektedir.


Haliç içerisindeki istavrit ve benzeri balıkları burada tutabilirsiniz. Köprü gece kapanıp büyük gemilerin Haliç’e girmesine izin vermektedir. Dünya üzerindeki en geniş ikinci köprü özelliğine sahip olan Galata Köprüsü’nün altında insanların yemek yiyebileceği  bir çok cafe ve balık restoranı bulunmaktadır. İstanbul’da balık yiyebilecek mekanların başında gelen ve deniz üzerinde yüzen yere ulaşmak için Zeytinburnu Kabataş arasında çalışan tramvaya binerek Eminönü veya Karaköy durağında inip köprü üzerine doğru yürüyebilirsiniz. 

Her bütçeye uygun balık yiyebileceğiniz içkili ve içkisiz restaurantların yanı sıra, balık tutabileceğiniz malzemelerin satın alınabileceği yerler de bulunmaktadır. İstanbul’da gezilecek yerlerin tam merkezi konumunda olması sebebiyle burayı transit geçmeyip biraz vakit geçirebilirsiniz. Büyüleyici manzarasıyla Galata Kulesi’nin tepeden baktığı Galata Köprüsü İstanbul’un simgeleri arasında yer almaktadır. 

Fotoğraf tutkunları için birçok malzemeyi sunan Galata Köprüsü’nde 2003 yılından beridir köprünün alt katı hizmet vermektedir. Alt katından tamamen yürüyerek diğer uca gidemiyorsunuz. Köprünün ortasında tekrardan köprünün üzerine çıkmanız gerekmektedir. İstanbul’un en önemli yerlerinden birinin üzerinde kurulmuş olan Galata Köprüsü tarihiyle ve mimarisiyle gezilecek yerlerin başında gelmektedir.
Galata Köprüsü
18:52

Galata Köprüsü

Gezilecek Yerler