İstanbul Sarıyer ilçesinde Maslak yakınlarında yer alan Fatih Ormanı içinde organizasyon, film gösterimi, festival, konser, toplantı ve piknik gibi etkinliklere ev sahipliği yapan Parkorman, doğayla iç içe yeşilliklerin içinde bu etkinliklerin gerçekleştirilebileceği en uygun mekanlardan biridir.



Ulaşımın metro, minibüs ve otobüslerle rahatlıkla yapılabildiği Parkorman’a kendi araçlarınızla gittiğinizde park sorunu yaşamanız olağandır. Taksim’den kalkan ve Şişli Levent istikametinden geçen metroya binip Darüşşafaka durağında inerek 100 metre yürüme mesafesindeki Park orman’a gidebilirsiniz. 

Beşiktaş ve Zincirlikuyu metrobüs yönünden Sarıyer’e doğru giden birçok minibüs ve otobüsle Acıbadem Hastane’sinin önündeki durakta inerek yolun karşına geçip Parkorman’a ulaşabilirsiniz. 14 bin kişilik açık konser alanıyla önemli konserlere ev sahipliği yapan Parkorman, bu tür organizasyonlar için el verişlidir. Etrafında yerleşim yeri olmaması sebebiyle konser alanına girmeden dışarıdan alışveriş yapabileceğiniz bir yer bulmak oldukça zordur. Her sene istisnasız ekşi sözlüğün festivali olan ekşifest ve hıdrallez şenliklerinin düzenlendiği yer olan Parkorman’da etkinlik günleri dışında girip treeling yapabilirsiniz. 

Festivallerde çadır kurabileceğiniz alanların da bulunduğu Park orman’da bulunan restoranların fiyatları cebinizi yakabilir. Yüksek kira ve mevsimsel işler nedeniyle bir süre kapanmak zorunda kalan Parkorman’ın ayakta kalması için bu yolu izlediği aşikar. Konserlerin ve festivallerin en çok tercih edilen yerlerinden biri olan Park orman, elverişli alanı ve bulunduğu doğal ortam nedeniyle diğerlerinden kendini ayırabilmektir. Bu yüzden gidenlerin hizmeti değil sahip olduğu konumu ilk sırada değerlendirdiği yer olan Parkorman gidilecek yerler arasında bulunmaktadır.
Parkorman
16:38

Parkorman


Bayrampaşa ilçesinde bulunan Forum İstanbul, Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi olma özelliğine sahiptir. Özellikle hafta sonu ne kadar büyük olsa da içindeki kalabalık nedeniyle neredeyse iğne atsanız yere düşmeyecektir.

Ulaşımın kolaylığı ve çevre yerleşim yerlerinin kalabalık olması sebebiyle insanların akın ettiği yer olan Forum İstanbul diğer alışveriş merkezlerinden kendisini üstün kılan herhangi bir özelliği olmamasına rağmen bu kadar kalabalık olması düşündürücüdür. Büyük alana kurulan Forum İstanbul içinde gezerken kaybolmanız olasıdır. Labirenti andıran mimarisiyle insana yön bulma hissini kaybettiren Forum İstanbul mimari açıdan birçok alışveriş merkezinden kötüdür. 
 
Forum İstanbul her geçen gün gerçekleştirilen etkinlikler ve sahip olduğu eğlence alanları nedeniyle diğer alışveriş merkezlerinden farklı yanlara da sahiptir. Forum İstanbul’a gitmek için Aksaray ve Atatürk Havalimanı arasında çalışan metroya binerek Kocatepe durağında inip gidebilirsiniz. Metrobüsle bu metroya Merter veya Zeytinburnu duraklarından aktarma yapabilirsiniz. 

Kendi araçlarıyla Forum İstanbul’a gitmek isteyenler Esenler Otogarı’na doğru gidip hemen karşısında bulunan Forum İstanbul’a tabelaları takip edere ulaşabilrler. 265 adet mağazayı bünyesinde barındıran Forum İstanbul’da birçok sektörden kaliteli markayı da bulabilirsiniz. Sadece Alışveriş Merkezi olarak değil, kurulan ilk dev akvaryum olan Turkuazoo ile de ziyaretçi çeken Forum İstanbul’da bowling oynayabileceğiniz yer de vardır. 

Jurrasic Land’e de ev sahipliği yapan Forum İstanbul’da farklı eğlence alanları ve etkinliklerle güzel bir gün geçirebilirsiniz. Ailenizle ve çocuklarınızla rahatça alışveriş yapma imkanı sunan Forum İstanbul, ev dekorasyonu, elektronik alet sektörünün en önemli markalarının en büyük mağazalarına sahip olduğundan tercih edilen mekanlar arasındadır.

Dev yapı marketlerinin de hemen yanında bulunması buraya gidenlerin tercih sebepleri arasında. Ayrıca yeni açılan Türkiye'nin en büyük akvaryumlarından birine de ev sahipliği yapmaktadır. Sabah 10:00 ile akşam 22:00 arasında açık olan Forum İstanbul’a ulaşırken kullanacağınız metro oldukça kalabalıktır. Bu kalabalığı yemek katında da görebileceğiniz yer olan Forum İstanbul’da birçok kesime hitap eden farklı lezzetlere sahip restoran ve cafeler bulunmaktadır. İçerisinde birçok eğlence merkezleri bulunup alışveriş yapabileceğiniz yer olması sebebiyle Vialand'e benzemektedir. Bu büyük alışveriş merkezi içerisinde özellikle kışın ve soğuk günlerde kapalı alanda güzelce vakit geçirebilirsiniz.
Forum İstanbul
21:13

Forum İstanbul

Her geçen gün artan İstanbul trafiğine çözüm bulmak ve toplu taşımanın üstünlüğünü göstermek için ilk olarak Topkapı ve Zincirlikuyu hattındaki E-5 karayolu üzerinde 2 şeridin sadece İETT otobüslerine bariyerlerle çevrilip ayrılmasıyla başlanan Metrobüs, günler geçtikçe şehrin en önemli ulaşım damarını oluşturmaktadır. Sırasıyla Avcılar – Topkapı ve Zincirlikuyu – Söğütlüçeşme arasına açılarak büyüyen metrobüs, son olarak 2012 yılında Avcılar – Beylikdüzü hattının devreye girmesiyle günümüzdeki son güzergah halini aldı. Gidilecek yerlere ve mekanlara ulaşım için İstanbul’un en önemli ulaşım damarı olarak kullanılacak metrobüsün geçtiği duraklar ve güzergahını anlatmak istedik. İstanbul'da gezilecek yerlere giderken mutlaka kullanacağınız ulaşım aracı olan, toplam 7 hatta hizmet veren metrobüsün hatları ve güzergahları sırasıyla;

Metrobüs Hatları:
34   : Avcılar - Zincirlikuyu
34A: Cevizlibağ - Söğütlüçeşme
34B : Beylikdüzü - Avcılar
34C : Beylikdüzü - Cevizlibağ
34G : Beylikdüzü - Söğütlüçeşme
34T : Avcılar - Topkapı
34Z : Zincirlikuyu - Söğütlüçeşme

34 Avcılar - Zincirlikuyu Metrobüs Hattı:
Toplam 33 duraktan oluşuyor. Yaklaşık 45 dakikada ilk duraktan son durağa ulaşıyor. Sabah 05:00 ile gece 01:30 arasında çalışmaktadır.

Zincirlikuyu / Beşiktaş
Mecidiyeköy / Şişli
Çağlayan / Şişli
SSK Okmeydanı Hastanesi / Şişli
Perpa / Şişli
Okmeydanı / Kağıthane
Halıcıoğlu / Beyoğlu
Ayvansaray  / Eyüp
Edirnekapı / Eyüp
Adnan Menderes Bulvarı / Zeytinburnu
Maltepe / Zeytinburnu
Topkapı / Zeytinburnu
Cevizlibağ / Zeytinburnu
Merter / Zeytinburnu
Zeytinburnu Metro / Bakırköy
İincirli - Ömür / Bakırköy
Bahçelievler / Bahçelievler
Şirinevler / Bakırköy
Yenibosna – Kuleli / Bakırköy
Sefaköy / Bakırköy
Beşyol / Bakırköy
Florya / Bakırköy
Cennet Mahallesi / Bakırköy
Küçükçekmece / Küçükçekmece
İETT Kampı / Avcılar
Şükrübey / Avcılar
İst. Üniv. Avcılar Kampüsü / Avcılar

34Z Zincirlikuyu - Söğütlüçeşme Metrobüs Hattı:
Toplam 8 duraktan oluşan 34Z numaralı metrobüs hattı 11,5 kilometrelik yolunu yaklaşık 25 dakikada tamamlanmaktadır. Boğaziçi köprüsü üzerinde trafiğe karışıp 6 dakikada geçen metrobüs diğer yolu özel şeridinden gitmektedir. Günün tüm saatlerinde sefer yakmakla birlikte gece saatlerinde yarım saatte bir hareket etmektedir.
Zincirlikuyu / Beşiktaş
Boğaz Köprüsü / Üsküdar
Burhaniye Mahallesi / Üsküdar
Altunizade / Üsküdar
Acıbadem / Üsküdar
Uzunçayır / Üsküdar
Fikirtepe / Kadıköy
Söğütlüçeşme / Kadıköy

34B Beylikdüzü – Avcılar Metrobüs Hattı:
12 durağa sahip olan 34B numaralı metrobüs hattının toplam uzunluğu 10 kilometre olup bu uzaklığı yaklaşık 20 dakikada kat etmektedir. Saat sabah 05:00 ve gece 02:30 arasında sefer yapmaktadır.
Tüyap Fuar Merkezi / Beylikdüzü
Hadımköy / Beylikdüzü
Cumhuriyet Mahallesi / Beylikdüzü
Beylikdüzü Belediye / Beylikdüzü
Beylikdüzü / Beylikdüzü
Güzelyurt / Beylikdüzü
Haramidere / Beylikdüzü
Haramidere Sanayi / Beylikdüzü
Saadet Dere Mahallesi / Esenyurt
Ambarlı / Avcılar
Avcılar Merkez / Avcılar
Avcılar / Avcılar
34A Cevizlibağ - Söğütlüçeşme Metrobüs Hattı:
34Z hattının hepsini ve 34 hattının bir kısmını kapsamakta olup 22 kilometre yola sahiptir. 19 istasyona sahip olan bu hat, yolu 47 dakikada gidebilmektedir. Öğle saatleri çalışmayan hat sabah 05:00’da harekete başlayıp akşam 21:00’da son seferini yapmaktadır.
34C Beylikdüzü - Cevizlibağ Metrobüs Hattı:
34B hattının tümünü ve 34 numaralı hattın bir kısmını kapsayan hattın toplam uzunluğu 30 kilometredir. 26 durağa sahip olan hat 57 dakikada gidilmektedir. Öğle saatleri çalışmayan hat 05:30 ile 21:00 arasında çalışmaktadır.
34G Beylikdüzü - Söğütlüçeşme Metrobüs Hattı:
34Z, 34 ve 34B numaralı hatların güzergahının toplamını kat eden bu hat sadece geceleri çalışmaktadır. Toplam uzunluğu 52 kilometre olan bu hat, bu yolu 100 dakikada almaktadır. Gece yaklaşık 25 dakika aralıklarla hareket etmektedir.
34T Avcılar - Topkapı Metrobüs Hattı:
34 numaralı hattın bir bölümünü kapsayan  19 kilometrelik güzergahı yaklaşık 25 dakikada alan 34T numaralı hat, sadece akşam saatlerinde 16:00 ile 21:00 arasında çalışmaktadır.

Metrobüs Aktarmaları:
 İstanbul'un ulaşımın atar damarlarından en önemlisi olan metrobüs hattına bağlanan önemli yerler bulunmaktadır.
  • Büyükdere Caddesi'nden, Maslak Levent yönünden metrobüs hattına Zincirlikuyu Metrobüs durağından entegre olabilirsiniz.
  • İstanbul'un önemli ve kalabalık yerleşim yerlerinden olan Beşiktaş'tan metrobüse ulaşmak için meydandan kalkan mininüs ve İETT otobüsleriyle Zincirlikuyu'nda metrobüse dahil olabilirsiniz.
  • Kadıköy Kartal arasında çalışan metroyu kullanarak Anadolu Yakası'nda metroda Ünalan durağı ile metrobüsün Söğütlüçeşme durakları arasında aktarma yapabilirsiniz.
  • Topkapı - Habibler arasında çalışan tramvayı kullanarak Edirnekapı durağında inip metrobüse bağlanabilirsiniz.
  • Bağcılar - Kabataş arasında hareket eden tramvayı kullanarak Zeytinburnu durağında metrobüse geçebilirsiniz.
  • Aksaray - Atatürk Havalimanı arasında mekik dokuyan hafif metroyu kullanarak Merter, Zeytinburnu, Yenibosna'da metrobüse geçiş yapabilirsiniz.
  • Taksim - Hacıosman arasında çalışan İstanbul metrosunu kullanarak Mecidiyeköy veya Gayrettepe duraklarından metrobüse aktarma yapmak mümkün. Bu iki durakta da yürüme mesefesini kısaltmak için çalışmalar devam etmektedir.
Metrobüs Ücret Tarifesi:
  • Öğrenci akbilleri metrobüse binişde aktarma yapamamaktadır. 1-3 durak arasını 0.85 liraya giden öğrenciler, sonraki durakları 1 lira ücret karşılığında gitmektedirler.
  • Tam akbil sahipleri ise aktarma yapamamakla birlikte, 1-3 durak arasını 1.6 lira, 4-9 durak arasını 2.4 lira, 10-15 durak arasını 2.5 lira, 16-21 durak arasını 2.6 lira, 22-27 durak arasını 2.7, 28-33 durak arasını 2.8, 34-39 durak arasını 2.9 ve 40 durak sonrasını 2.95 lira ücret karşılığında gidebilirler. 
  • Metrobüse ilk bindiğinizde ödediğiniz ücret tarifenizin üst ücreti kadardır. Yani öğrenciler için 1 lira, tam akbil sahipleri için 2.95 liradır. Metrobüsten indikten sonra kartınızı tekrar okutarak fiyat farkını kartınıza yüklemeyi unutmayınız.
  • Metrobüsten sonra kullanılacak için aktarma yapmak geçerlidir.
  • 00:00 ve 06:00 saatleri arasında seyehat eden her yolcu 40 ve üzeri durak sayısındaki ücreti ödemek zorundadır.
  • Metrobüsten indikten 2 saat içerisinde aktarma yapabilmektesiniz.
Metrobüs Durakları ve Güzergahı
21:29

Metrobüs Durakları ve Güzergahı

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde İstanbul Teknik Üniversitesi’nin karşısında bulunan 2007 yılında açılan İstinye Park, en ferah, rahat alışveriş yapabileceğiniz yerlerin başında gelmektedir.

V-harfi şeklinde olması sebebiyle bir ucundan diğer ucuna gitmek biraz uzun sürse de, merdiven ve asansörlerin konumuyla bu büyük yapı içerisinde rahatlıkla hareket edebilirsiniz. Genel olarak hafta sonları dışında pek kalabalık olmayan İstinye Park’ın orta ve üst sosyo kültürel kesim tarafında tercih edildiği söylenebilir. İçerisinde pazarı da bulunan İstinye Park’ta spor salonu da vardır.

Tamamen kapalı olan İstinye Park, size sokakta alışveriş yapıyor hissi vermektedir. Sahip olduğu sinema salonları size en büyük sinema perdesi karşısında film izlemenizi sağlayacaktır. 
Sinema filmlerinin fiyatları pahalı olsa da hak eden film için burada izlemenizi tavsiye ederim. Adı İstinye Park olsa dahi Maslak’a İstinye’den daha yakın olan alışveriş merkezine gitmek için Beşiktaş ve metrobüs yönünden geçen minibüs ve otobüslerle İTÜ maslak kampüsü durağında inip 2 durak ötedeki İstinye Park’a yürüyebilir yada başka bir araca aktarma yapıp gidebilirsiniz. Beşiktaş’tan hareket edip İstinye’den geçen Tarabya minibüsleri  ve 40B otobüsleriyle, Şişli Mecidiyeköy’den kalkan 29Ş numaralı, Zincirlikuyu metrobüs durağından kalkan 29P ve 29 numaralı otobüslerle de ulaşabilirsiniz. 
Metro bağlantısı olmayan İstinye Park’a gitmek için Taksim’den hareket eden ve Şişli levent istikametinde gidip Maslak’tan geçen metroya binerek İTÜ Ayazağa durağında inip 500 metrelik mesafedeki yolu ister yürüyerek ister de yukarıda bahsi geçen ulaşım araçlarıyla aktarma yaparak gidebilirsiniz. Özel aracınızla Maslak yönüne gittiğiniz vakit İstinye Kavşağından sapıp 500 metre ileride alt geçitle İstinye Park’a yöneleceksiniz. 

Otoparkı ücretsizdir. Ne bir Metrocity kadar orta sınıfa hitap eden ne de Kanyon AVM’deki gibi üst tabakanın kasıntılı olarak sokaklarında gezdiği İstinye Park her çeşit insanın uğradığı alışveriş merkezidir. Cevahir Alışveriş Merkezi gibi eğlence parkına sahip değildir. Her çeşit birçok mağazayı barındıran İstinye Park, Türkiye’de sınırlı sayıda mağazası bulunan kaliteli markaların da pazara ilk girdiği yer olmaktadır. 

Yemek katı biraz kalabalık olsa da her bütçeye uygun yemekleri yiyebileceğiniz restoranlar bulunmaktadır. Girişte üst katında bulunan Masa Restaurant’ın cebininizi boşaltsa da ünlülerle burada karşılaşmanız olasıdır. Otoparkı lüks galerilerle yarışabilecek yer olan İstinye Park, ünlülerin ve cemiyet hayatının da uğrak yeridir. Tüm bu özellikleri neden olan gösterirsek gidilecek alışveriş merkezleri arasında İstinye Park kendisine en üst sıralarda yer bulmaktadır.
İstinye Park
22:36

İstinye Park


110 yıldan uzun bir süredir İstanbul Beyoğlu ilçesinde Taksim İstiklal Caddesi’nde bulunan Balık Pazarı Sokağı’nın köşesinde yer alan Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi, İstanbul’daki en iyi ve ünlü meyhanelerin başında gelmektedir.

Atatürk’ün rakı içerken koltukta çekilmiş fotoğrafı bulunan Cumhuriyet Meyhanesi zamanında Atatürk’ün rakı içmek için uğradığı yerlerden birisidir. Her yılın 10 Kasım gününde Atatürk’ün rakı içtiği masaya mezelerin konulup anıldığı kimsenin oturtulmadığı Cumhuriyet Meyhanesi, yüksek menü fiyatlarıyla dikkat çekmektedir. Bu yüksek menü fiyatlarının karşılığı olan mezelerin kalitelerinin aynı oranda yüksek olmadığı Cumhuriyet Meyhanesi, servis bakımından da vasat personellere sahiptir. 
İster fasıl kartında ister de müzik olmayan katında içkinizi içebileceğimiz yer olan Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi, maalesef her geçen gün kalitesini değil de önceden kalma ismini kullanarak müşteri çekmeyi amaç edinmiş durumda.

Ambiyansı güzel olan bu yeri turistler de tercih etmektedirler. Fasıl mekanında müzik çok sesli değildir. Bu sayede beraber gittiğiniz sevdiklerinizle rahatça muhabbet edebilirsiniz. 
Taksim Nevizade bölgesinde bulunan eğlence mekanlarının önünde gelen Cumhuriyet Meyhanesi, 1000 ziyaretçisini ağırlayabilmektedir. 

Her profilden insanın buraya eğlenmek için gittiği yer olan Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi, Nevizade’deki en popüler meyhane olarak da adlandırılabilir. Günün her vakti kalabalık olan Cumhuriyet Meyhanesi sabah 11:00 saatlerinde açılıp, gece 01:00’e kadar hizmet vermektedir. Gitmeden önce rezervasyon da yapabileceğiniz mekan, müşteri sıkıntısı çekmediğinden olsa gerek rezerve ettiğiniz yere önceden gitmediğinizde başkasına devretmektedir. Atatürk’ün yaşadığında üzerinde içki içtiği masayı da görmenize olanak veren tarihi yere, Atatürk vesilesiyle bir kere gitmenizi öneririm.
Cumhuriyet Meyhanesi
18:41

Cumhuriyet Meyhanesi

Gezilecek Yerler